Hej Dagbok!

Idag hoppade jag med Lexus, gick hysat! Dennis var med och satt på läktaren så det blev en liten film:



Puss o Kram

Hej Dagbok!

Idag lyser solen här i Växjö, och jag ska snart till skolan.

Men först ett litet kollage av bilder på ridkläder som jag hittade på www.hööks.se:



1. Denim Jodhpursridbyxa CRW, 699kr

2. HV Polo Sosa Ridbyxa Helskodd, 1499kr

3. HV Polo Argyle Ridstrumpor, 99kr

4. HV Polo Logo Ridstrumpor, Rosa, 99kr

5. Linne seamless, Svart, 89kr

6. Skärp Pampa, 279kr

7. Armband, Bett, 49kr

Puss o Kram

Hej Dagbok!

Idag övade vi på markarbete på ridskolan, det innebär hoppning nästa gång!

Markarbete + Hoppning = Sant

Jag tycker att det gick hyfsat, dock kan det vara så (som jag har skrivit i andra inlägg) att Lexus går på för fort. Jag håller igen och försöker att sakta ner honom utan framgång, ibland går det bra andra gånger känns det som att han inte "bryr sig". Det var det som jag fick kritik för idag, anars gick det bra och jag är nöjd. Nog om detta!

Banan som vi övade på idag:


(Ridvägen kan ju förbättras ;P)

Bommarna kommer sedan att bli hinder till nästa vecka, längtar tills dess. Jag gillar att hoppa!

Annars har det inte hänt mycket idag, jag och Dennis åt fläskkotletter med potatis, gräddsås och svartvinbärsgelé. Till efterätt blev det pannkakor med grädde och hallon sylt.

Puss o Kram

Hej Dagbok!

I helgen var jag och Dennis i Karlshamn och firade han och hans väns födelsedag, blev öldrickande och TV-spel. Helt perfekt tycker jag, skönt att inte alltid gå ut på krogen och festa.

Ååå vad jag längtar till ridningen imorgon, hoppas att jag någon gång kan ha en egen häst så att man kan rida när man vill. Det tråkiga med att rida på ridskola är att man inte får så mycket tid med hästarna.

Så här ser upplägget ut:

1. Man kommer dit och har en halvtimme teori.

2. Sedan har vi ungefär 15-20 min på oss att göra i ordning hästarna (om man har sin häst inne, ibland går de två lektioner och då är den redan i ridhuset.)

3. Sedan rider vi i 45 min tror jag det är.

4. Efter det tar vi in hästarna (om ens häst inte ska gå en lektion till) och sadlar och tränsar av. 

Jag vill göra allt det andra också så som att mocka, ta in och släppa ut hästarna, fodra m.m. I framtiden när jag har råd ska jag absolut ha en egen häst eller två!

Puss o Kram

Hej Dagbok!



Hej Dagbok!

Denna dagen började med seminarium i medicin, gick hyfsat. Läraren frågade om vi hade pluggat överhuvud taget!
Det hade jag, men det är endå svårt att komma ihåg allting som man ska säga. Jag kunde ju ha pluggat mera men känner att jag bara vill få det gjort.

Sedan så var jag och red på ridskolan, jag hade Lexus. Det gick hyfsat, vi övade på övergångar mellan skritt/trav och trav/galopp. Ibland blir det svårt eftersom Lexus är så pigg och gärna springer på, vilket jag gillar men ibland känns det som man inte har kontroll. Jag fick dock beröm ifrån Elin (ridläraren), hon sa att det såg väldigt trevligt ut och det brukar vara ett bra betyg!

Jag funderar dock på om jag ska sluta i torsdags gruppen, känner att jag inte riktigt har råd att gå kvar i båda. Sedan så är ju den bara varannan vecka så det är länge i mellan varje gång. Men ridning är alltid roligt! Skulle vilja ha en egen häst så att jag kunde rida när det behagade.

Nu blir det våfflor med grädde och hallonsylt till mig och Dennis, mums!

Puss o Kram

Hej Dagbok!

Idag har jag haft seminarium i psykiatri, snart är jag klar med hela kursen. SKÖNT! Efter det så väntar praktik på SSS, ska bli intressant...

Idag har jag även haft ridlektion. Alla andra fick byta hästar utan jag, jag fick behålla fina söta Lexus. Ååå vad han är underbar att rida, han har en så otroligt skön galopp.

På lektionen övade vi på att rida utan stigbyglar i skritt, trav och galopp. Ridläraren sa att jag kunde ta ner stigbyglarna ifall jag ville, han har ju en sån "stor" galopp. Jag hade kvar stigbyglarna uppe och det gick jätte bra, vilken känsla att rida utan!

Jag skulle kunna rida Lexus varje dag!

Puss o Kram

Hej Dagbok!

Idag har jag pluggat hela dagen, känns så skönt att får saker gjorda. Man har ju lite panik för allt plugg som bara ligger och väntar på att bli gjort.

Igår hoppade jag och fina Lexus. Han är så himla go att rida! Vi hoppade bara ett hinder denna gången, antagligen för att det var en som ramlade av förra gången. Men allt gick bra nu så jag hoppas att vi ska få hoppa högre och fler hinder nästa gång!

Imorgon är det ridning igen, kommer dock inte ihåg vilken häst som jag ska ha.

Ska försöka komma ihåg att ta lite bilder på stallet nästa gång.

Annars är det inte mycket som är nytt. Har börjat lyssna på ett band som heter Brook and Dunn, så himla bra!



Puss o Kram!

RSS 2.0