Hej Dagbok!

Förra veckan blev det ingen ridning för då var min lillasyster Ramona på besök. Det är så tyst nu när hon inte är här mer.

Idag var det dock ridning igen! Jippi! Jag trodde att jag skulle rida Marabou som jag gjorde för förra veckan, men det blev Lexus istället. Jag har inte ridit honom innan, han var riktigt PIGG! Han sprang på som bara den, jag fick sitta och hålla igen honom hela tiden. Men det var trots det roligt, man är ju inte så van vid att rida pigga hästar som gillar att gå fram.

En bild på Lexus:

http://www2.idrottonline.se/TheleborgsRS-Ridsport/Ridskolan/Ridskolans-hastar/LexusHastak/

Lexus: 160 och valack.

Puss o kram

Hej Dagbok!

Idag var det häst byte på ridskolan, det är alltid lika roligt!
Jag ska nu rida en ponny (tror jag), han är valack och heter Marabou. Här kommer en bild på honom:

http://www2.idrottonline.se/TheleborgsRS-Ridsport/Ridskolan/Ridskolans-hastar/Marabou/
Sidan bilden är ifrån

Det gick jätte bra idag på ridningen, vi övade på att rida på volterna. Jag har ju haft lite svårt att ha rätt längd på tyglarna, de glider ur händerna och glappar lite. Men nu de senaste gångerna har jag försökt att skärpa mig och jobba på att det inte ska hända. Ridläraren behövde bara påminna mig en gång. Det var jätte kul. Sedan har jag tyckt att galoppen inte går så bra heller, jag studsar ganska mycket och har svårt att håla kvar fötterna i stigbyglarna. Men idag gick även det super, på slutet kändes det verkligen som om vi galopperade tillsammans eller vad man ska säga!

Så det var en lyckad dag idag! Ser fram emot att rida Marabou nästa vecka, ridläraren tyckte att vi såg ut att trivas tillsammans. :)

Puss o kram

Hej Dagbok!

Idag har jag pluggat en hel del Psykiatri, känner mig riktigt stolt faktiskt! Jag har skrivit två inlämnings uppgifter och pluggat till provet om psykoser som jag ska göra imorgon. Hoppas att det går bra, jag känner mig dock redo så det ska nog inte va något problem.

Har haft ridlektion idag också, jag red fina Sherlock! Han är 12 år och valack, så himla mysig. Här är en bild på honom:


http://www2.idrottonline.se/TheleborgsRS-Ridsport/Ridskolan/Ridskolans-hastar/MunsboroSherlock/

Vi övade på förhållningar och eftergift, det var riktigt lärorikt. Vi övade även på att styra hästen med vikten och skänklarna istället för med tygeln. sedan red vi serpentiner och en ridväg som liknade ett timglas.
Jag hade himla kul idag!

Längtar redan tills på tisdag då det är ridlektion igen!

Puss o kram

Hej Dagbok!

Idag var det hoppning på ridskolan, det var jätte kul! Jag och Finch hoppade som gudar. hehe Eller kanske inte, men kul var det i alla fall. Kommer inte ihåg sist jag hoppade en häst, det måste ha varit på ridläger när jag var liten. hoppas att vi kommer att få hoppa mer!

Så här såg banan ut som vi hoppade:


Vi fick alla göra den en och en, jag och Finch var först ut. Jag tyckte det gick bra det var bara en liten sak, man ska styra också! Tur att Finch kunde vägen. När banan var slut gjorde Finch ungefär one rain stop precis på det stället där vi skulle stå medans vi tittade på de andra. haha

Nu längtar jag tills på torsdag då jag ska rida igen! Imorgon blir det att ta ven prover på klasskamraterna. hihi



Puss o Kram ses på stan!

RSS 2.0